Domeniile Panciu - Blanc de Blancs

Fermentarea la sticlă şi maturarea tip de minim 18 luni pe drojdie ne aduc în pahare o culoare galben pai verzuie cu arome de flori albe de câmp, coajă de pâine proaspătă, citrice şi discrete note minerale. În gustul complex, proaspăt şi echilibrat regăsim un mix de nuanţe de mere verzi, pere asiatice, pomelo şi nuci prăjite.
Pret/UM
pret vanzare: 70,00 lei
Descriere

DOC Panciu, regiunea viticolă Dealurile Moldovei; 

An recoltă: 2014;

Soi de struguri: Chardonnay 100%;

Alcool: 12,5% vol. alc.;

Maturat la sticlă minim 18 luni;

Categorie: alb, brut.

EDIŢIE LIMITATĂ: 4689 sticle

 

Descriere generală: Fermentarea la sticlă şi maturarea tip de minim 18 luni pe drojdie ne aduc în pahare o culoare galben pai verzuie cu arome de flori albe de câmp, coajă de pâine proaspătă, citrice şi discrete note minerale. În gustul complex, proaspăt şi echilibrat regăsim un mix de nuanţe de mere verzi, pere asiatice, pomelo şi nuci prăjite. Postgust catifelat cu note untoase de mascarpone pe fundal.  Expresia de Chardonnay este cristalina şi pură.

Recomandări gastronomice: Spumantul Blanc de Blancs vine ca o asociere perfectă pentru cele mai sofisticate farfurii din categoria fine dining care au la bază produsele de mare ca stridiile, caviarul auriu de cegă, caşcavaluri cremoase Brie şi Brillat Savarin. Completare ideală pentru specialităţi rafinate ca homarul sau  sushi nigiri cu ton.  

Temperatura  de servire: 4-6 C

 

Unitati in cutie: 6