ANA ARE

Inca de cand eram copil, bunicul ma lua cu el cand facea vinul si cand culegea merele. Imi placea sa stau cu el si sa-l ascult vorbind despre natura, vin si pasiune. Am mostenit pasiunea de la el, iar mai tarziu m-a prins glasul pamantului. Glasul unui pamant bogat, darnic, incarcat cu energia izvorata din Muntii Vrancei.

Parafrazandu-l pe Marin Sorescu - "si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, un singur nume", le-am spus ANA ARE.

Si ANA ARE si mere, si pere, si cirese, dar are si dulceata, si sucuri, si otet din mere, toate facute cu pasiune la ferma din Tifesti. Imi doresc ca in lumea copiilor mei sa poata fi usor regasite produse care respecta si valorifica generozitatea naturii.

Casa Panciu

 Situata pe treptele piemonteze ale Subcarpatilor de Curbura, localitatea Tifesti se gaseste in mijlocul viilor din nordul judetului Vrancea care formeaza podgoria Panciu. Scaldat in apele Putnei la vest si de cele ale Susitei la est, Dealul Sarbilor e un paradis al vitei de vie, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri albe din estul Europei.

Particularitatile solului, umiditatea echilibrata si excelenta expunere la soare pe care o ofera pozitia geografica fac din licoarea strugurilor una cu cea mai mare aciditate din tara. Nu intamplator, din aceste vii a fost produs, in anii 70, primul spumant romanesc.

Citeşte mai departe: Casa Panciu